Vertaistukea tarvitaan!

 


P
sorin erityispiirteenä on ihottuman näkyvyys ja oireiden uusiutuvuus. Toisilta psoriaatikoilta saamasi vertaistuki antaa sinulle uutta näkemystä ja voimia psorin kanssa elämiseen. Ihosairaus kulkee ihmisen mukana usein koko elämän ajan ja sen hoitaminen vaatii aikaa ja jaksamista.

Vertaistuki, toisen samaa ihotautia sairastavan tapaaminen ja kokemuksien vaihtaminen voi antaa lisävoimavaroja omaan jaksamiseen. Iholiitto on kouluttanut ihopotilaan tukihenkilöitä eri puolille Suomea, myös tänne Turun alueelle.

 Tukihenkilö on vapaaehtoinen, kurssin käynyt henkilö, jolla on omakohtaista kokemusta sairauden kanssa elämisestä. Tukea tarvitseva saa tukihenkilöstä keskustelukumppanin ja apua jaksamisen keinoa etsiessään. Ihosairaudesta voi olla vaikea puhua muiden ihmisten kanssa, mutta keskustelu toisen ihottumaa sairastavan kanssa voi tarjota suurta tukea ja apua, sekä antaa uutta näkökulmaa omaan elämään.

Yhdistyksemme vertaistukihenkilöiden nimet ja yhteystiedot löydät viimeisimmästä jäsentiedotteesta tai voit kysyä niitä Psorilasta.

 

Vertaistukitoiminnan pelisäännöt.

 

Tukihenkilötoiminta on

  • vapaaehtoista,

  • maksutonta,

  • luottamuksellista,

  • tasavertaista ja

  • molempien oikeuksia kunnioittava, ihottuman aiheuttamiin ongelmiin keskittyvää.

Lisätietoa tukihenkilötoiminnasta ja tukihenkilöksi ryhtymisestä saat psoriasisliitosta tai psoriasisyhdistyksestä.


Päivitetty 12.1.2018 / Päivi Rahkonen-Ellä